Masterchef Eesti finalist Katrin Kivi retsept – Suverull särtsaka forelliga
Meisterkoka saates tuntuks saanud Katrin Kivi sai valmis ühe eriti särtsaka roaga, mis sobib hästi külaliste võõrustamiseks või peolauale!
Suverull särtsaka forelliga
Marinaad
300 gr forelli
2 spl heledat soja
1 laim
1 tl mett
1 tl röstitud seesamiõli
1 chillikaun
2 cm tükk ingverit
Näpuotsaga soola
Suverullid
1 pakk Riisipaber
1 pakk Frillize
Pool punti Koriander
Thai basiilik
30 gr Roheline sibul
1 tk Porgand
0,5 Kurk
20 gr Marineeritud ingver
Valmistamine
- Riivi ingver või tükelda peenelt, haki ka chillipipar. Riivi laimikoor ning pressi laimist mahl. Sega marinaadi ained omavahel, lisa laimi mahl ning riivitud koor. Puhasta kala luudest ning viiluta peenelt. Aseta kalatükid marinaadi u 10ks minutiks.
- Suverulli jaoks viiluta peenelt 1 porgand, pool kurki, 30 gr rohelist sibulat ning 20 gr marineeritud ingverit. Niisuta riisipaber ja aseta enda ette lauale. Pane ühte äärde frillice leht, temale aseta viilutatud köögiviljad, seejärel marineeritud kalatükid. Näpista Thai basiiliku ja koriandrilehti ning aseta ka need kalale. Nüüd proovi rull ilusti tihedalt kokku keerata. Viiluta suverull umbes 3 cm laiuselt, pigista peale natukene hernekreemi ja kaunista kalanaha krõpsuga.