Retsept: lõhe-kartuli vormiroog kukeseentega

Kartuleid tasub korraga kohe rohkem keeta, sest nii on neid mugav ka järgnevatel päevadel söögiks kasutada. Nagu näiteks selles lõhevormis, kuhu sobib pista lisaks ka kukeseeni.

Neljale:

  • 400 g Peetri Lõheäri lõhefileed
  • 700 g keedetud ja jahutatud kartuleid
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 150 g kukeseeni
  • 1 sl värskeid tüümianilehti või 0,5 tl kuivatatud tüümiani
  • 2 muna
  • 2 dl köögikoort 20%
  • 4 sl hakitud värsket tilli
  • 30 g võid + veidi vormi määrimiseks
  • meresoola, valget pipart

Eemalda kalafileelt nahk ja viiluta kala u  1 cm paksusteks pikkadeks viiludeks. Maitsesta kergelt soolaga ja jäta ootele. Määri u 25 cm läbimõõduga vorm võiga. Kuumuta pannil 30 g võid ja pruunista veidi, kuni võil on pähkline lõhn ja kuldpruun värvus. Vala või pannilt eraldi nõusse. Võijääkidega pannil kuumuta hakitud sibulat u 5 minuti jooksul või kuni see on pehmenenud. Lisa  puhastatud seened ja hakitud küüslauk ning tüümian. Kuumuta u 5 minutit, kuni seened on veidi kokku vajunud ja pruunistunud. Maitsesta soola-pipraga. Klopi eraldi nõus munad soola ja pipraga lahti, lisa koor ja pool hakitud tilli kogusest. Viiluta kartulid u 0,5 cm paksuselt ja lao vormi põhja umbes pool kartulikogusest. Lao kartulitele kalaviilud, tõsta kalale järele jäänud till ja  seene-sibulasegu, sellele omakorda järele jäänud kartulid ja kalla kogu vormitäis üle koore-munaseguga. Nirista peale pruunistatud või ja küpseta 200-kraadise ahju alumises osas u 30 minutit või kuni vormiroog on hüübinud ning kena ja kuldpruun. Kõrvale serveeri värsket salatit.

Retsept: Britt Paju

 

Ostukorv (0)

Ostukorv