Parimad tooted, linna parimast kalapoest

Veerandsaja aasta jooksul on Peetri Lõheäril olnud võimalik kasvatada oma tootevalikut selliselt, et meie juurde on täna asja nii traditsioonilist kalakraami kui ka modernseid maitseid eelistavatel klientidel.

Kuigi nime järgi võiks arvata, et Peetri Lõheärist saab ainult lõhet, siis selle populaarse kala kõrval on nii kaupluse lettidel kui ka meie külm- ja jahekambrites sisse võtnud koha veel ka forell, siig, angersäga, paalia, koha, tuur ja muidugi ka teised hooajalised kalad. Rääkimata muudest mereandidest ja kalakulinaaria toodetest. Täieliku ülevaate pakutavast saab E-Lõheärist, meie veebipoest, mille avamine jääb aastasse 2021. Lihtsuse ja selguse mõistes teeme aga populaarsematest toodetest kokkuvõtte ka alljärgnevalt.

  • Kalaklassika

Alustame lõhest. Nagu arvatagi võib, siis on lõhe meie au ja uhkus. Hooajaliselt, augustis ja septembris, leiab meie lettidelt kohaliku metsiku lõhe, mis pärit siitsamast Soome lahe vetest. Muul ajal pakume Norra kalakasvatustest pärit kvaliteetset jahutatud lõhefileed, aga ka steiki ja tervet kala, sest nii head kraami on patt raisku lasta.

Kui rääkida juba lõhest, siis ei saa üle ega ümber ka forellist, sest sarnasemad on vast ainult kilu ja räim. Forell on pärit hoolikalt valitud Soome kalakasvatusest, mis tarnitakse meie kauplustesse värskena 2-3 korda nädalas. Kvaliteedile vihjab filee trim aste C, mis tähendab, et fileelt on eemaldatud ribikondid, kõhuäär, põsk, seljauim ja pindluud ehk sinul jääb üle ainult kala ahju panna. Filee kõrval on valikus ka forellisteik ja terve roogitud kala, mis on saadaval 2-3 kilosena.

Kes toore kalaga ei oska midagi peale hakata, siis iga päev keskpäeva paiku tulevad soojad lõhe ja forell meie suitsuahjust nii Balti Jaamas kui ka Nõmme Turul. Eelnimetatute kõrval on võimalik osta ka kuumsuitsutatud angerjat, meriahvenat, tuura ja angersäga. Muideks, kui soov on suitsukala tervena peolauale ehteks panna, siis võta meiega ühendust.

Kindlasti soovitame proovida ka Peetri Lõheäri meistrite valmistatud külmsuitsutatud forelli ja lõhet, mis tuuakse müügisaali pärast 24 tunnist soolamis- ja suitsutamisprotsessi.

  • Vilunud kalasõbrale

Lisaks eelnimetatud klassikutele, on Peetri Lõheäri lettidel ootamas veel ka Soomes kasvatatud siig ja kodumaine angersäga, nii fileena kui ka terve kalana. Muide, angersäga on pärit siitsamast Eestist, Paadi Talust. Eesti vetest, täpsemalt Pärnu lahest on pärit ka meie kohafilee. Julgemad kalasõbrad leiavad lettidelt aga ka paaliat ja tuura steiki – tuur Eestist ja paalia vastavalt hooajale reisib meie juurde kas Soomest või Rootsist värskena.

  • Gurmaanile

Kalamari – mis saaks olla veel erilisem? Meie valikust leiab lõhe-, forelli- ja siiamarja. Hooajaliselt on üheks klientide lemmikuks ka metsiku lõhe mari, mida on saada piiratud koguses ja mis värskuse poolest pakub tõelist maitseelamust. Ja loomulikult – mis kalapood me oleme, kui meie juurest poleks võimalik osta maailmakuulsat Siberi ja Vene tuura kaaviari.

  • Argi- ja pidupäevaks

Kui peolaud vajab katmist, siis kindlasti tasub see töö usaldada meile. Näiteks on võimalik meilt tellida erinevas suuruses kalavaagnaid, millelt leiab õrnsoolatud lõhe, forelli, siiga ja wakamet. Samamoodi soovitame külalistele pakkuda meie kuumsuitsukala salatit, mis on aastaid juba üheks klientide lemmikuks. Muide, suitsuforellist ja -lõhest tehtud salat muudab ka halli argipäeva kirkamaks. Teravamaid maitseid eelistavatel soovitame proovida küüslaugu hõrgutist ja vürtsikat tuunikala-kappari kreemi. Meie enda üheks suureks lemmikuks on aga hoopis marineeritud lõhe tarrendis, mis on suurepärane kergem asendus klassikalistele lihatarrenditele ja mida me oma kogemusele toetudes võime soovitada osta pigem rohkem kui vähem.

Tagasihoidlikkus ei ole voorus ka siis, kui osta graavisoola forelli või lõhet. Mõlemat on saadaval nii filee kui ka viiludena meie e-poest ja igapäevaselt Peetri Lõheäridest kohapealt mugavalt viilutatult. Veel soovitame proovida ka õrnsoolatud forelli ja lõhet. Mööda ei tasu vaadata ka õrnsoolatud siiast, mis tõmbab kindlasti tähelepanu peolaual aga kaunistab ka näiteks pühapäevast brunchilauda.

Kokkamishuvilistel soovitame aga Peetri Lõheärist kaasa võtta sinimerekarpe ja tiigerkrevette. Ideid, milliseid hõrgutisi neist endale või külalistele valmistada, leiab siitsamast blogist retseptide alt.

  • Üllatustoode

Ja muide – kuna kalaliha sisaldab teadagi kõiki vitamiine peale C, siis otsustasime, et aeg on seegi puudus kaotada ning eelmise aasta lõpust on Peetri Lõheärides ka meie oma külmpressitud õunamahl. Valmistatud kohalikust Karksi renetist, mida korjatakse Pärnumaalt Kardo Talu õunaaiast. Sobib nautimiseks niisama aga ka kalatoitude kõrvale.

Loodame, et meie põlvest-põlve pärandatud kalatarkus ja -traditsioonid on saanud südamelähedaseks ka teile, kallid Peetri Lõheäri sõbrad, ning suudame pakkuda unustamatuid maitseid ka järgmisel veerandsajal.

Ostukorv (0)

Ostukorv