Retsept: angersägasupp kukeseentega

Angersäga lubab endale ligi ka veidi julgemaid maitseid ning supi sisse sobib see vuntsidega galantne kala imehästi. Puljongi valmistamisel võid ära kasutada ka näiteks tilli- ja tüümianivarred ning ka mõni üleliigne seenejalg ei tee sellele paha.  

Neljale 

  • 1 supikogu angersägast 
  • angersäga filee 
  • 1 sibul 
  • 1 loorberileht 
  • 2 porgandit 
  • 100 g kukeseeni 
  • 3 kartulit 
  • 2 sl väiksemaid kappareid 
  • 1-2 sl sidrunimahla 
  • 1 tl hakitud tüümianilehti või näpuotsaga kuivatatud tüümiani 
  • ohtralt hakitud tilli ja soovi korral rohelist sibulat 
  • soola-pipart 
  • veidi võid 

Eemalda fileelt nahk ja pane koos supikoguga potti. Lisa u 2l külma vett või niipalju, et kala oleks veega kaetud. Lase veel keema tõusta ja eemalda tekkiv vaht vahukulbiga. Alanda peale keema tõusmist kuumust nii, et vesi vaid väreleks, mitte hoogsalt ei mullitaks. Lisa kooritud ja tükeldatud sibul ning tükeldatud porgand ja loorberileht. Keeda puljongit u 30 minutit, kuni maitse on piisavalt tugev. Maitsesta lõpusirgel ka soola ja pipraga. Kurna vedelik läbi tiheda sõela. Supi valmistamiseks koori ja tükelda porgandid ja kartulid ning puhasta ja tükelda seened. Eraldi lõikelaual tükelda ka kala. Kuumuta pannil või ja pruunista seened kergelt u 5 minuti jooksul koos tüümianiga. Jäta ootele. Lase puljong keema ning lisa porgand. Keeda 5 minutit ja lisa ka kartul ning keeda veel sama palju või kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Sega sekka seened ja kapparid ning lisa kala. Lase korraks keema tõusta ja eemalda kohe pott tulelt. Lisa maitsetaimed, sidrunimahl ja maitsesta supp soola-pipraga. Kata kaanega ja lase nii 10 minutit veel enne serveerimist maitsestuda.  

Retsept: Britt Paju

Shopping Cart (0)

Ostukorv