Retsept: grillitud forellifilee

Suitsuhõngune ja õige kiirelt ning lihtsalt valmiv kala saab maitsestuse alles peale grillimist. Soovi korral võid küüslaugu ära jätta ning asendada peterselli hoopis tilliga – väga maitsev ka niimoodi!

Neljale kuni kuuele

  • u 1 kg forellifileed
  • 0,75 dl oliiviõli
  • poole sidruni mahl
  • 2 sl hakitud peterselli
  • pool küüslauguküünt
  • 1 sl väikeseid kappareid
  • soola, pipart

Maitsesta forell kergelt soolaga ja hõõru mõlemalt poolt kokku 1 sl oliiviõliga. Ülejäänud oliiviõlist, sidrunimahlast, riivitud küüslaugust, kapparitest ja hakitud petersellist sega kokku kaste ning maitsesta see soola-pipraga. Kui söed hõõguvad ja saad kätt hoida neist 50 cm kaugusel viie sekundi kestel, aseta kala, nahk allpool, grillrestile ja kata grill kaanega. Küpseta u 10 minutit, või kuni kala on noaga testides seest veidi roosakas ja läbikumav, kuid noaga kergesti läbistatav ja naha küljest lihtsalt eralduv. Tõsta kala serveerimisalusele, lisa paar supilusikatäit kastet ja aja lusika abil korralikult mööda kalapinda laiali, et kogu filee saaks maitsestatud. Kui kastet jääb üle, pane ka see lauale, et soovijad saaksid seda vajadusel kalale lisada.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv