Retsept: küpsetuspaberis aurutatud metsik lõhe köögiviljadega
See roog vajab kõrvale vaid mõnda sidruniviilu ja valmib päris kiiresti. Paberi sees aurutades säilivad väärt kalale omased maitsed, mis saavad täiendust köögiviljadelt. Kui serveerid aurutatud kala otse paberpakist jäävad lisaboonusena tavapärasest puhtamaks ka taldrikud.
Kahele
- 400 g Peetri Lõheäri metsiku lõhe fileed
- 2 keedukartulit
- 160 g suvikõrvitsat
- 2 tomatit
- 0,5 fenkolit
- ¼ punast sibulat
- 2 sl oliiviõli
- tilli
- soola, pipart
- serveerimiseks sidruniviile
Lõika filee laiupidi pooleks ja eemalda nahk. Selleks aseta kala nahaosa allpool lõikelauale, suru nuga kala ja naha vahele ning lükka lõpuni välja, samal ajal nahka kergelt vastassuunas sikutades. Maitsesta kala kergelt soolaga.
Viiluta kartulid ja suvikõrvitsad ning tükelda tomatid. Viiluta fenkol nii õhukeselt kui saad ja haki sibul samuti võimalikult peeneks.
Murra kaks küpsetuspaberilehte keskelt pooleks ja jaga ühele poole voltimisjoont kartuliviilud, suvikõrvits, fenkol, tomat ja sibul. Suru köögiviljade keskele lõhe ja maitsesta soola, pipra ja tilliga. Nirista peale oliiviõli ja keera vaba paberipool üle täidise. Rulli ääred poolkaarekujuliselt kokku, nii et täidis jääb justkui suure paberist pelmeeni sisse peitu. Aseta mõlemad pakid ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit. Serveerimisel voldi paber lahti või lõika lihtsalt keskele kääridega avaus ning haara kõrvale ka sidruniviile.
Retsept: Britt Paju