Retsept: lõhekreemiga suupisteleivad

Need suupisteampsud valmivad õige kiirelt ning maitsevad hästi ka krõbeda saiaga või suupistekorvikeste sees. Kui ampsuleibade tegemiseks aega ei jagu võid kreemi lauale anda ka kausis ning suupiste- või krõbeleivad selle kõrval serveerida.

Umbes 20 suupistet

  • 100 g Peetri Lõheäri kuumsuitsulõhet
  • 100 g toorjuustu
  • 1 dl vahukoort
  • 1 tl mädarõigast
  • 1 tl riivitud sidrunikoort ja 1 sl sidrunimahla
  • 1 sl hakitud tilli ja murulauku
  • soola, pipart
  • u 10 leivaviilu
  • Kaunistamiseks Peetri Lõheäri siia- või lõhemarja ja murulauku või tilli

Lõika leivast vormi abil u 4 cm läbimõõduga kettad või ruudud ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200-kraadise kuumuse juurde  8-10 minutiks küpsema, kuni leivaviilud on jumekad ja veidi krõbedad. Püreesta lõhetükid saumikseri abil toorjuustu, mädarõika ja sidrunikoore- ning mahlaga. Vahusta koor ja sega koos ürtidega lõhesegu hulka. Maitsesta ja jaga krõbedatele leivaviiludele. Soovi korral kasuta pritskotti ja näiteks tähekujulist laiemat otsikut. Kaunista suupisteleivad kalamarja ja murulauguga ning serveeri.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv