Retsept: lõhepasta kõrvitsa ja lehtkapsaga
Sooja salati moodi roog sobib ühtviisi hästi nii soojalt kui külmalt söömiseks. Tee toitu rohkem ja võta näiteks järgmisel päeval karbiga kontorisse kaasa.
Neljale:
- 500 g Peetri Lõheäri lõhefileed
- 300 g täistera penne pastat
- 1 punane sibul
- 3 küüslauguküünt
- 500 g kooritud ja puhastatud kõrvitsat
- 4 sl pestot
- 2 sl hakitud päikesekuivatatud tomateid
- 100 g väikesteks lehtkapsast
- 4 sl riivitud parmesani
- soola-pipart
Lõika lõhefilee keskelt poleks ja maitsesta soolaga. Lõika kõrvits u 2 cm läbimõõduga kuubikuteks. Koori küüslauguküüned ja sibul ning lõika sibul kaheksaks sektoriks, sega kõrvitsakuubikute, vähese õli ja soola-pipraga ning küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Lisa kala ja küpseta veel 10 minutit. Samal ajal keeda rohkes soolaga maitsestatud vees pasta vastavalt pakendi juhistele poolpehmeks ja kurna. Tõsta kõrvale u 2 dl pastakeeduvett. Rebi lehtkapsas väikesteks tükkideks ja eemalda suured rootsud. Kalla suurele pannile ahjust tulnud kõrvits ja sibul, lisa pasta, lehtkapsas, päikesekuivatatud tomatid ja pesto ning pool pastaveest. Sega minutike-paar ja lisa vajadusel veel pastavett, et saaksid ühtlasema moega ent siiski erinevatest tekstuuridest koosneva pastaroa. Tükelda kala ja sega viimasena ettevaatlikult toidu sisse või jaga pasta taldrikutesse ja lisa kala alles siis. Puista peale parmesan ja serveeri.
Retsept: Britt Paju