Retsept: lõhesupp kookospiima, bataadi ja lillkapsaga
Lihtne ja soojendav supp, millel on just täpselt parasjagu särtsu sees, et krae vahele pugenud külma peletada. Kalapuljong keeda ise valmis näiteks meie supikogust või kasuta hoopis kvaliteetset valmispuljongit. Ja võta pott kindlasti enne kala supi sisse panekut tulelt – kuumas puljongis saab kala ise valmis ja jääb tunduvalt mahlasem kui keetmisel.
Kahele
- 300 g lõhefileed
- 3 rohelise sibula vart
- 2 küüslauguküünt
- u 3 cm jupp ingverit
- 1 sl kontsentreeritud tomatipastat
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl kurkumit
- ½ tl tšillihelbeid
- 5 dl kalapuljongit
- 4 dl kreemjat kookospiima
- 150 g bataati
- 200 g lillkapsast
- 70 g värsket spinatit
- 0,5 – 1 punane tšilli
- 1 laim
- veidi võid kuumutamiseks, meresoola
Eemalda kalafileelt nahk ning tükelda kala umbes 3 cm läbimõõduga kuubikuteks. Haki sibula alumine heledam osa ja küüslauguküüned. Riivi või haki ingver. Koori ning tükelda bataat ning murra lillkapsas väiksemateks õisikuteks.
Kuumuta poti põhjas keskmisest või sees sibulat, küüslauku ja ingverit nii minuti jagu, lisa tomatipasta, kurkum ja vürtsköömned ning kuumuta veel minutike. Kui segu kipub potipõhja kinni jääma, lisa supilusikaga veidi puljongit. Lisa kogu puljong ja lase sellel keema tõusta, seejärel pista potti bataat ja lillkapsas. Keeda u 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa kookospiim ja kuumuta keemiseni, seejärel sega sekka spinatilehed ja maitsesta supp soolaga. Tõsta pott tulelt, lisa kalatükid ja kata pott kaanega. Lase u 10 minutit kalal kuumas leemes küpseda ning maitsestuda.
Lisa supile poole laimi mahl ja jaga supp kaussidesse. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja tšilliviile. Järele jäänud laim lõika sektoriteks ja lase sööjatel seda soovi korral ise veel täiendavalt supile lisada.
Retsept: Britt Paju