Retsept: peedikattega ahjulõhe ja köögiviljad lihtsa sinepikastmega

Keedupeediga saad sellele lihtsale ahjuroale lisada veel ühe kihi köögivilju ning  kalale maitset ja kena punaka jume. Võid kasutada siin ka eelmisest päevat järele jäänud keedukartuleid, nii saad saad toidu veel kiiremini valmis. Brokoli jääb blanšeerides pannil kena ja roheline ning kerge krõmpsuga. Kui eelistad seda rohkem küpsenult, võid jätta ka eelkeetmise ära ja lisada brokoliõisikud ahju kohe koos kartuliga.

Neljale

  • 800 g Peetri Lõheäri lõhefileed
  • 200 g riivitud keedupeeti
  • 1 sl teralist Dijoni sinepit + 1tl kastmele
  • 2 sl hakitud tilli + peale puistamiseks
  • Poole sidruni riivitud koor ja 1 sl sidrunimhla
  • 1 tl mett
  • 8 kartulit
  • 1 brokoli
  • 4 sl hapukoort
  • 2 sl õli
  • Soola, pipart

Lõika filee neljaks võrdse suurusega tükiks ja aseta nahk allpool taldrikule. Sega riivitud keedupeet 1 sl sinepi, 1 sl hakitud tilli, 1 sl õli, sidrunikoore ja meega ning kata seguga kala roosakas osa. Lase maitsestuda, kuni ülejäänud koostisosasid ette valmistad. Koori kartul ja lõika sentimeetristeks seibideks. Sega kergelt õliga ja maitsesta soolaga ning küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200-kraadises ahjus 15 minutit. Blanšeeri brokoli. Selleks lõika brokoli õisikuteks, tõsta soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda u 1 minuti jooksul. Loputa kiirelt külma veega ja kurna. Tõsta ahjuplaat ahjust välja, sega kartulid ja lükka plaadi ühte otsa kokku. Lisa brokoli ja tõsta plaadile ka peediga kaetud kalatükid. Küpseta veel 10-15 minutit. Samal ajal sega kastmeks kokku hapukoor, sidrunimahl, till ja sinep. Valmis toidule puista akitud tilli ja tripsuta kastet ning serveeri.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv