Retsept: pidulikud suupisteleivad mustsõstraheeringaga

Üllata külalisi või lähedasi imemaitsvate suviste heeringaleibadega. Lisaks sellele, et need pakuvad laual tõelist silmailu, ei võta nende valmistamine sugugi kaua aega ning on jõukohane igaühele.

Neljale kuni kuuele:

  • u 300 g Peetri Lõheäri mustsõstraheeringat
  • 2 tervest leivast pikkupidi lõigatud viilu (või poole leivapätsi jagu harilikke leivaviile)
  • 1 väike punane sibul
  • 1 tl õunaäädikat
  • 3 soolakurki
  • 5 redist
  • 1 dl hapukoort
  • u 2 tl mädarõigast (võid asendada ka mahedamaitselise sinepiga)
  • 1 tl tüümianilehti
  • kaunistuseks soovi korral rukkililleõisi ja musti sõstraid

Viiluta või tükelda sibul ja maitsesta vähese soola ning õunaäädikaga. Lase mõned minutid maitsestuda. Määri leivaviiludele õrna kihina mädarõigas ja kata leib hapukoorega, lisa viilutatud redised, viilutatud kurk ning heeringatükid. Puista peale tüümianilehti, kaunista soovi korral mustade sõstarde ja rukkililledega.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv