Retsept: poke-kauss lõhe ja kinoaga

Havailt pärit poke-kaussi võib valmistada ka lõhekalast ja sinna juurde saab sobitada tegelikult pea kõikides värvitoonides köögivilju või siis seda, mida külmkapis parajasti leidub. Kui kala kergelt marineerid ja pisut panniga kuuma annad, saad veelgi külluslikuma maitsega kirju kausitäie.

Neljale

  • 400 g Peetri Lõheäri lõhefileed
  • 1,5 dl kinoat
  • 8 redist
  • 1 porgand
  • 2 väikest kurki
  • 40 g salatilehti (nt frillice)
  • 100 g värsket kapsast
  • 1 dl külmutatud herneid
  • 1 rohelise sibula vars
  • 1 tl seesamiseemneid
  • Soovi korral meelepäraseid võrseid või idusid

Kaste:

  • 2 sl tumedat sojakastet
  • 4 sl mirinit
  • 1 tl seesamiõli
  • 0,5 tl riivitud ingverit
  • 1 riivitud või pressitud küüslauguküüs
  • 1 tl vedelat mett
  • 0,5 laimi mahl

Keeda valmis kinoa. Selleks lase kinoa 3 dl veega keema, maitsesta vesi kergelt soolaga. Alanda peale keema tõusmist kuumust ning lase potis kaane all 10 minutit podiseda. Eemalda tulelt ja lase u 5 minutit kaane all seista. Klopi kahvli abil kohevaks ja lase veidi jahtuda. Sega kokku kastme koostisosad. Eemalda lõhefileelt nahk ja lõika kala u 2 cm suurusteks kuubikuteks. Sega kala u 1 sl kastmega ja lase 10 minutit maitsestuda. Samal ajal haki kapsas peeneks, riivi porgand, tükelda kurk, haki salat ja viiluta redis. Vala hernestele keev vesi ning lase u 3 minutit seista ja seejärel kurna. Kuumuta pannil lõhetükke kiirelt kõrge kuumuse juures u 1-2 minutit – lõhetükid võiksid ainult pealt veidi kuuma saada ja seest läbikumavad jääda, kuid kui soovid, võid kala ka täielikult läbi küpsetada. Jaga kinoa kaussidesse, lisa köögiviljad ja lõhe ning nirista üle järele jäänud kastmega. Puista poke-kaussidele ka veidi hakitud sibulat, võrseid ja seesamiseemneid.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv