Retsept: karulaugupestoga risoto ja angersäga

Angersägafilee ei vaja siinses toidus küll midagi muud kui lihtsalt tükeldamist ja praadimist ning maitset laenab ta veidi vaid kevadiselt pestolt.  Kevadekuulutaja karulauk sobib kalatoitude, risoto ja ka pastaga vägagi hästi ning purgike pestot võiks juba seepärast praegusel ajal kapis olla. Siinsest kogusest jääbki just niipalju üle, et jagub veidi ka varuks. Hoia pestot kaanega kaetud purgis ja tarbi nädalakese jooksul ära.

Kahele

  • 1 väike sibul
  • 1,5 dl arborio või carnaroli riisi
  • 1 dl valget kuiva veini
  • u 600 dl köögiviljapuljongit
  • 30 g võid
  • 6 rohelise spargli vart
  • 1 Peetri Lõheäri angersäga filee (u 300g)
  • u 4 sl karulaugupestot
  • 6 redist
  • 1 sl sidrunimahla
  • Soovi korral veidi redisevõrseid
  • Soola, pipart, veidi õli ja riivitud parmesani

Karulaugupesto:

  • 100 g karulauku
  • 50 g kergelt röstitud seedermänniseemneid
  • 50 g parmesani
  • 1 dl head esimese külmpressi oliiviõli
  • 3-4 sl sidrunimahla
  • Musta pipart ja soola maitse järgi

Pesto valmistamiseks haki pestud karulauk kergelt läbi ja surista koos seedermänniseemnete, poole õlikoguse, sidrunimahla ja parmesaniga saumikseri abil ühtlaseks. Sega juurde ülejäänud õli ja maitsesta.

Viiluta redised, maitsesta kergelt soola ja 1 sl sidrunimahlaga ning jäta ootele. Lõika kala neljaks ja hõõru kokku 1 sl pestoga. Lase u 15 minutit maitsestuda. Risoto valmistamiseks kuumuta peeneks hakitud sibul koos võiga poti põhjas klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta minuti jagu, seejärel kalla potti vein. Kui vein on aurustunud, asu kulbitäie kaupa potti kuuma puljongit lisama. Samal ajal sega hoolega ja lisa järgmine kulbitäis alles siis kui eelmine on riisi sisse imbunud. Jätka samamoodi u 15- 20 minuti jooksul, kuni segu on puderjas, kuid riisiterad terved ja hamba all veidi vastupanu osutavad. Samal ajal kuumuta pannil veidi õli ja prae angersägatükke nahapool all, olenevalt paksusest kahe-kolme minuti jooksul, kuni nahk on krõbe. Pööra kala ringi ja lisa pannile ka tükeldatud sparglid ning kuumuta veel minuti jagu. Lisa risotole pannil kuumutatud sparglitükid (võid krõmpsud sparglitipud jätta ka kaunistuseks) ja kuumuta veel paari-kolme minuti jagu ning lõpuks sega risoto hulka pesto. Jaga risoto taldrikutele, lisa soovi korral veel veidi pestot ja tõsta juurde marineeritud redised ja kalatükid. Soovi korral kaunista redisevõrsetega ja puista peale veidi riivitud parmesani.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv