Retsept: praetud siig pruunistatud või ja kartuli-lillkapsapüreega

Lihtne toit, mis maitseb nagu kodune gurmee. Lillkapsas ja sidrun lisavad kergust ning muid köögivilju polegi tegelikult toidule lisada tarvis. Võikaste annab veidi pähklist maitselisa, aga ära unusta seda kuumale pannile vaid vala eraldi nõusse, kui seda kohe peale valmimist toidule valada ei soovi – kaste jätkab muidu küpsemist ja võib nii ka liiga tumedaks tõmbuda.

Neljale

Kartuli-lillkapsapüree:

  • 600 g kartuleid
  • 400 g lillkapsast
  • 1,5 dl piima
  • 30 g võid
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • Soola, pipart

Eemalda kalafileelt soomused, maitsesta kala soolaga ja lõika sarnase suurusega neljaks tükiks.

Püree valmistamiseks koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud vette u 30 minutiks keema. Poole keemisaja pealt lisa tükeldatud lillkapsas ja keeda lõpuni, kuni nii kartul kui lillkapsas on pehmenenud. Kurna. Püreesta lillkapsas saumikseri abil ja suru kartul läbi pressi või tambi pudruks. Kuumuta piim koos võiga ja lisa köögiviljadele, sega ja maitsesta sidrunikoore ning soola-pipraga. Klopi korralikult läbi või kasuta soovi korral selleks mikserit. Hoia soojas.

Paneeri kalatükid jahus ja kuumuta pann. Lisa kuumale pannile u 10 g võid ja veidi õli ning kalatükid, nahaosa allpool. Suru pannilabida abi kergelt kala, nii et nahk mõnusalt krõbe saaks ja kuumuta u 2-3 minutit. Seejärel keera ringi ja kuumuta veel minutikese jagu. Võta kalatükid pannilt ja hoia soojas. Puhasta pann, sulata sellel ülejäänud või ja lase veidi pruunistuda. Lisa sidrunimahl, till, sool-pipar.

Tõsta püree taldrikutesse, sellele aseta kalatükid ja vala kiirel peale võikaste. Lisa soovi korral veel värsket tilli ja paku kõrvale sidruniviile.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv