Retsept: soe salat kuumsuitsulõhe, kinoa ja röstpeediga
Lihtne eine, mis sobib nii argisemate olude kui nädalalalõpuga. Tervisele hea veel pealekauba. Tegelikult väga maitsev ka jahtunud kujul ning võib karbiga kontorisse kaasa võetult muuta mõne kiire päeva päris toredaks.
Kahele
- u 250 g kuumsuitsulõhet
- 1 dl kinoat
- 2 peeti
- 1 avokaado
- kaks peotäit rukolat
- 1 tl oliiviõli
Kaste:
- 2 sl oliiviõli
- 1 sl sidrunimahla
- 1 tl mett
- soola, pipart
Koori peedid ja lõika sektoriteks. Sega õliga ning küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit, vahepeal ringi keerates. Vala kinoa väiksemasse potti ning kalla peale 2 dl vett. Maitsesta vesi kergelt soolaga ja lase u 5 minutiks keema tõusta, seejärel keera tuli maha ning kata pott u 10 minutiks kaanega. Klopi valmis kinoa kahvliga kohevamaks ja jaga taldrikutesse. Tõsta peale peedisektorid, sektoriteks lõigatud avokaado viljaliha. Eemalda kalalt nahk ning luud ja rebi liha suupärasteks tükkideks. Jaga kala samuti taldrikutele ning tõsta peale rukola. Sega kokku kaste, vala salatile ning serveeri kohe.
Retsept: Britt Paju