Retsept: tsitruste ja jõhvikatega ahjulõhe talvise salatiga

Tavapärasest veidi madalamal kuumusel küpsenud lõhefilee jääb mõnusalt mahlane ja saab kerget maitselisa tsitruselistest ja jõhvikatest.

Neljale kuni kuuele:

  • 800g Peetri Lõheäri lõhefileed
  • 1 sidrun
  • 2-3 mandariini
  • 1 väiksem punane sibul
  • peotäis tüümianioksi
  • paar rosmariinioksa
  • 0,75 dl oliiviõli
  • soola, pipart

Salat:

  • 100 g lehtkapsast
  • 200 g punast kapast
  • 8 redist
  • 2 mandariini
  • 1 avokaado
  • peotäis jõhvikaid
  • 1 tl mahedamaitselist sinepit
  • 1 tl mett
  • 1 sl sidrunimahla
  • 3 sl oliiviõli
  • soola, pipart

Eemalda lõhelt nahk ja maitsesta kala mõlemalt poolt soola ja pipraga. Tõsta filee sellist mõõtu ahjuvormi, kuhu see enam-vähem täpselt ära mahub ja suska kala alla tüümiani ja rosmariinioksad. Viiluta tsitrused ja sibul õhukeselt ja poeta pool sibulast samuti kala alla. Lao sidrun ja mandariinid koos ülejäänud sibulaviiludega kalale ja puista peale veidi ürdilehti ning jõhvikad. Kalla üle õliga ja küpseta 145-kraadi juues u 20-25 minutit, kuni kala on osaliselt küll veidi läbipaistev, kuid pehme. Samal ajal kui kala ahjus küpseb, valmista salat. Viiluta võimalikult õhukeselt punane kapsas ja lehtkapsas, lisa neile veidi soola ja masseeri mõne minuti jooksul korralikult läbi, kuni need on pehmenenud ja muutuvad mahlasemaks. Klopi kausipõhjas kokku sinep, mesi, sidrunimahl, õli ja sool-pipar. Lisa kapsad, viilutatud redised, tükeldatud avokaado ja kooritud ning viilutatud mandariinid. Sega läbi ja serveeri koos kalaga.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv