Retsept: Tursamaksasalat

Kalamaksaõli on kahtlemata kasulik, kuid selle saab vahelduseks asendada ka palju maitsvama tursamaksasalatiga. Kui kapparid pole sinu rida, võid need asendada hakitud hapukurgiga või siis sootuks välja jätta. Väike sidrunisärts teeb aga salatile ainult head.

Retsept 4-le sööjale

1 karp (250 g) Islandi tursamaksakonservi
2 muna
2 sibulavart
1 sl hakitud tilli
1 sl hakitud peterselli
2 sl väiksemaid kappareid
2-3 sl värskelt pressitud sidrunimahla
meresoola, musta pipart
Serveerimiseks röstitud juuretisesaia või leiba
soovi korral viilutatud redist ja võrseid

Keeda munad kõvaks, koori ja rurukahvli abil pudiks. Lisa tursamaks, hakitud sibul, till ja petersell ning kergelt hakitud kapparid. Sega hoolega läbi, vajadusel suru maksa samuti vel kahvliga, et moodustuks ühtlane segu. Maitsesta soola,pipra ja sidrunimahlaga. Serveeri röstitud hapusaia või leivaga ja soovi korral lisa värskust rediseviilude ja võrsetega.

 

Ostukorv (0)

Ostukorv