Retsept: tuuravardad köögiviljade ja salsa verdega

Maitseküllane tuurakala sobib hästi ka vardasse ja grillile. Tuurašašlõkk on suurepärane, kuid isegi kiiremini saad vardad valmis, kui kasutad veidi õhemaks lõigatud steigitükke. Tuura nahk on aga küllaltki tugev, seepärast ole seda terava vardaga läbistades ettevaatlik.  

Neljale:

  • u 1 kg Peetri Lõheäri tuurasteike 
  • 2 küüslauguküünt 
  • 1 punane sibul 
  • 0,5 sidruni koor 
  • 1 sl hakitud rosmariini 
  • 2 sl oliiviõli 
  • 1 tl meresoola 
  • 0,5 tl musta pipart 
  • 1 suvikõrvits  
  • 5 minipaprikat 
  • Sidruniviile 

Salsa verde: 

  • 1 dl hakitud peterselli 
  • 2 sl hakitud rosmariini ja basiilikut 
  • 1 tl väiksemaid kappareid 
  • 0,5-1 tl mahedamat sinepit 
  • 0,5 sidruni koor 
  • 1 rohelise sibula vars 
  • 0,75 dl esimese külmpressi oliiviõli 
  • Soola-pipart

Riivi küüslauguküüned või suru läbi küüslaugupressi ja sega oliiviõli, sidrunikoore ja hakitud rosmariiniga. Lisa sool, pipar ja tuurasteigid. Lõika need ca 5 cm läbimõõduga steikideks, kui tegu on paksemate tükkidega. Sibul lõika kaheksaks sektoriks ja sega kala ning marinaadiga kokku. Lase üle öö või vähemalt tunnike külmikus maitsestuda. Selle aja sees kui kala maitsestub, valmista ürdikaste. Selleks sega hakitud ürdid, riivitud sidrunikoore, kergelt hakitud kapparite, hakitud rohelise sibula, sinepi ja oliiviõliga ning maitsesta. Varraste valmistamiseks lüki tuuratükid, sibulasektorid, poolitatud paprika ja suvikõrvitsaviilud metallvarrastele. Grilli süte kohal keskmise kuumuse juures u 5 minutit mõlemalt poolt või kuni liha on jumekas ja kegelt noaga läbistatav. Tõsta vaagnale, nirista peale veidi salsa verdet ja paku kastet ka kalavarraste kõrvale koos sidruniviiludega. 

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv