Gougere’id ehk juustused minituuletaskud forellimarjaga

Tore ja pidulik amps, mille valmistamine vajab veidi tähelepanu, kuid pole sugugi keeruline. Valmista puhvis juustupallid kasvõi sama päeva hommikul ja kaunista kiirelt enne serveerimist. Kalamarja asemel sobib õhulisele ampsule hästi aga ka tükike külmsuitsuforelli.

u 30 tk

Gougere’id:
50 g võid
1,5 dl vett
¼ tl soola
1 dl jahu
2 muna
60 g riivitud juustu (nt. Gruyere või eakam Gouda)
1 tl hakitud murulauku
¼ tl jahvatatud musta pipart

Katteks:

100 g Peetri Lõheäri forellimarja
125 g toasooja maitsestamata toorjuustu
50 g hapukoort
¼ punast sibulat
1 sl sidrunimahla
soovi korral jänesekapsalehti ja -õisi
soola, pipart

 

Pane või koos soola ja veega potti ning keeda paar minutit, kuni või on sulanud. Lisa jahu ja sega hoogsalt minuti jagu, kuni moodustub pehme ja ühtlane tainalaadne mass. Võta pott tulelt ja lase u 10 minutit jahtuda. Nüüd lisa tainale vahustades ükshaaval munad – kõige mugavam on siin kasutada mikserit. Vahusta paari-kolme minuti jooksul, kuni saad ühtlase ja siidise taina. Lisa kolmveerand juustukogusest, hakitud murulauk ja pipar ning sega läbi. Tõsta umbes teelusikatäie jagu tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta samapalju vahet ja korda, kuni plaat on täis. Mugav on kasutada ka pritskotti ja sealt u 3-4 cm suurused pallid ahjuplaadile pigistada. Puista peale juustu ja küpseta ahjus 200-kraadi juures kuni juustupallid on kenad ja kuldsed. Kui tainast jäi järele, siis korda tegevust.

Katte valmistamiseks haki sibul peeneks ja maitsesta kergelt soola ja sidrunimahlaga. Jäta mõneks minutiks maitsestuma, samal ajal klopi vispli abil kokku toasoe toorjuust ja hapukoor. Jaga toorjuustukreem juba veidi jahtunud  juustupallidele, tõsta sellele forellimari ja puista peale veidi marineeritud sibulat. Kaunista jänesekapsaga ja serveeri.

Ostukorv (0)

Ostukorv