Pidulikud võileivakoogikesed suitsulõhe ja krevettidega

Võileivatort on iga pidulaua kaunistuseks, kuid kui valmistad hoopis soolased võileivakoogikesed, on päris kindel, et keegi maitsvast ja rikkalikust koogikaunistusest ilma ei jää. Ah jaa – kevadine karulaugupesto sobib võileivakookidesse ja -tortidesse imehästi!

8 tk

12 viilu musta vormileiba
0,75 dl karboniseeritud vett
4 sl sidrunimahla
300 g Peetri Lõheäri kuumsuitsulõhet
100 g Peetri Lõheäri marineeritud krevette
250 g mascarponet
1 dl majoneesi
1 tl Dijoni  sinepit
4 sl hakitud tilli
2 sl hakitud murulauku
3 sl karulaugupestot
soola,pipart

Katteks:

150 g mascarponet
50 g hapukoort
200 g Peetri Lõheäri külmsuitsuforelli
100 g Peetri Lõheäri marineeritud krevette
6 redist
200 g kurki
tillioksi
soovi korral kannikeseõisi või muid söödavaid õisi

Lõika leivaviiludelt koorik ja paiguta pooled neist ristkülikukujuliselt tihedalt üksteise kõrvale köögikilega kaetud kandilisse küpsetusvormi. Jäta kile varuga üle ääre rippuma, et saaksid hiljem koogi üleni sellesse mässida.  Immuta leivapõhi kergelt 2 sl sidrunimahlaga maitsestatud mulliveega ja määri õhukese kihina leibadele karulaugupesto. Täidise valmistamiseks puhasta kuumsuitsulõhe ja haki kahvli abil kausis peeneks. Lisa majonees ja mascarpone, järele jäänud sidrunimahl, sinep, ürdid ja hakitud krevetid ning sega ühtlaseks. Maitsesta vajadusel. Tõsta täidis ettevalmistatud leivakihile ja tõsta peale järele jäänud leivaviilud. Immuta ka need ja mähi kook üleni kilesse, nii et see oma vormi hoiaks ja tõsta järgmise päevani külmikusse maitsestuma. Järgmisel päeval ava kile pealtpoolt, tõsta vormile näiteks suurem lõikelaud ja kummuta kook sellele. Eemalda nüüd kile täielikult  ja tasanda ääred pika ja terava noa abil. Sega kokku mascarpone ja hapukoor ning määri kook sellega kokku. Lõika kaheksaks ühesuuruseks tükiks ja kaunista iga saadud koogike kurgi- ja rediseviilude, kuumsuitsulõheviilude, krevettide, tilli ja söödavate õitega. Tõsta serveerimisvaagnale ja lase veel külmikus umbes tunnike taheneda enne kui serveerima asud.

Ostukorv (0)

Ostukorv