Lõhe-adžikavardad
Veidi vürtsikad kalavardad valmivad kiirelt. Sega marinaad kokku enne kala lisamist ja maitse – adžikakastmed on erinevad ja segu võib vajada veidi täiendamist kas soola, mee või küüslauguga, et saaksid meelepärase maitse. Kalavarrastega koos võid grillile pista ka mõned arbuusiviilud – nendest, salatisegust ja fetajuustut saad sidrunimahlaga üle piserdades särtsakale kalale toreda kaaslase.
kolmele-neljale
500 g Peetri lõheäri lõhefileed
3 sl adžikat
1 sl oliiviõli
2 sidrunit + 1 sidrun serveerimiseks
1 tl mett
Kui kasutad puitvardaid, pane need tunniks vette ligunema. Sega adžikast, õlist ja meest kokku marinaad. Maitsesta vajadusel soolaga. Eemalda lõhefileelt nahk ja lõika kala u 4-5 cm suurusteks tükkideks. Kalla marinaadi ja lase u 10 minutit maitsestuda. Lõika 2 sidrunit õhukesteks viiludeks ja lüki viilud pooleks voltides vaheldumisi kalatükkidega varrastele. Võid kasutada kahte varrast varda kohta, nii on kala grillil lihtsam pöörata. Kui saad kätt sütest kümne sentimeeri kõrgusel oma 5 sekundit hoida, tõsta kalavardad grillile ja küpseta u 5-7 minuti jooksul, vahepeal pöörates. Serveerimisel lisa sidruniviile ja soovi korral veel veidi adžikat.