Retsept: koorene suitsuforellisupp

Maitseküllase supi saab valmistada ka suitsukalast ning krõbedaid krutoone mustast leivast. Ka need kaks moodustavad ühe imehea koosluse.

Neljale:

  • u 350 g tükk Peetri Lõheäri kuumsuitsuforelli
  • 1 väiksem porru
  • 2-3 porgandit
  • 3-4  kartulit
  • 1 dl (külmutatud) herneid
  • 1 l kalapuljongit
  • 2 dl vahukoort 35%
  • 1-2 sl sidrunimahla
  • 2-3 sl hakitud tilli
  • 3 sl hakitud rohelist sibulat
  • 3 viilu musta leiba
  • veidi õli, soola ja valget pipart

Eemalda leivalt koorik ja lõika see väikesteks kuubikuteks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, sega vähese õlikogusega ja küpseta u 5 minuti jooksul 200-kraadises ahjus krõbedaks. Kuumuta poti põhjas vähese õli sees  kooritud ja viilutatud porgandit ning viilutatud porrut, kuni porru on pehmenenud. Lisa puljong ja lase keema tõusta. Keeda u 5 minutit vaiksel kuumusel, seejärel lisa tükeldatud kartul. Keeda 5-7 minutit, kuni kartul ja porgand on mõlemad pehmenenud, seejärel lisa herned, puhastatud ja tükeldatud kala ning koor. Kuumuta vaid keemiseni ja võta pott kohe tulelt. Maitsesta vajadusel, lisa sidrunimahl, till ja hakitud roheline sibul, kata pott kaanega ja lase 5 minutit maitsestuda. Serveeri koos leivakrutoonidega.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv