Nizza salat angersägaga
Maitsva vahemerelise hõnguga salati saad valmistada ka kodusest angersägast. Salatit saad kombineerida ja täiendada vastavalt soovile. Sinna sobivad hästi ka eelmisest päevast järele jäänud keedukartulid ja –munad, harilik või grillitud paprika, kurgiviilud. Kastet võid valmistada korraga samuti rohkem – see sobib hästi ka lihtsa, krõmpsu salati või tomatisalati maitsestamiseks.
kahele kuni neljale
2 Peetri Lõheäri angersägafileed
2 muna
6 noort kartulit
100 g Türgi ube
6 redist
8 kirsstomatit
1 väike punane sibul
2 sl kappareid
paar peotäit salatisegu
oliive
Kaste:
3 anšoovisefileed
1 küüslauguküüs
1 sl teralist sinepit
1 sl sidrunimahla
0,75 dl väärisoliiviõli
musta pipart
Haki anšoovised ja küüslauk peeneks ja klopi koos teiste kastme koostisosadega ühtlaseks. Keeda kartulid rohke veega potis u 15 minuti jooksul pehmeks ja võta vahukulbi abil välja. Lisa keevasse vette 3 minutiks oad ja eemalda seejärel samuti. Lõpuks lisa samasse vette munad ja keeda 7 minutit, seejärel jahuta need külma veega ja koori. Tükelda kalafileed, sega supilusikatäie kastmega ja lüki metallvarrastele. Sega kartulid samuti vähese kastmekogusega ja lükka eraldi varrastele. Kui saad kätt sütest kümne sentimeeri kõrgusel 5 sekundit hoida, tõsta kalavardad grillile ja küpseta 8-10 minuti jooksul või kuni need on pehmenenud. Vahepeal pööra vardaid. Aseta grillile koos kalaga ka kartulivardad. Serveerimiseks puista vaagnale salatisegu, lisa kartuli- ja kalavardad, tükeldatud muna, poolitatud kirsstomatid, rediseviilud, oad, viilutatud sibul, oliivid ja kapparid. Nirista peale järele jäänud kastet ja serveeri.