Retsept: cioppino

See Itaalia-Ameerika pajaroog sisaldab mõnusat tomatist särtsu ja muidugi rohkelt mereande. Tegelikult võid patta pistetavat kalakraami vabalt ka varieerida või jääda soovi korral truuks vaid sinimerekarpidele või hoopis kalatükkidele. Peterselli-küüslaugusegu ehk gremolatat võid täiendada ka näpuotsatäie soola ja oliiviõliga – nii saad toreda ürdise kastme, kuhu sisse saiatükki pajaroale veel vahelduseks susata.

Neljale:

Puhasta sinimerekarbid jooksva külma vee all ja eemalda “habe”. Jäta kasutamata kõik karbid, mis on katkised või avanenud ja ei sulgu koputamisel. Lõika tuura sabatükid u 5 cm jämedusteks lõikudeks. Haki sibul, seller ja fenkol ning kuumuta malmpoti põhjas tasasel kuumusel u 5 minuti jooksul klaasjaks. Lisa 3 hakitud küüslauku, paprika, cayenne’i pipar, pune ja tomatipasta ning sega kuumutades veel veidi. Lisa vein ja tõsta kuumust. Lase muliseda, kuni veini kogus on vähenenud poole võrra, seejärel lisa kergelt tükeldatud konservtomatid koos vedelikuga, loorberileht ja õhuke, u 5 cm pikkune viil sidrunikoore kollasest osast. Lase potisisul u 25 minutit vaiksel kuumusel podiseda, et see tihedamaks muutuks ja maitsed ühtlustuksid. Samal ajal haki peeneks järele jäänud küüslauguküüs ja petersell ning riivi juurde järele jäänud koor sidrunilt. Lisa kalatükid ja kuumuta 5 minutit, seejärel lisa karbid, kata pott kaanega ja kuumuta 3 minutit. Sega, lisa krevetid ja kuumuta veel minuti jooksul kaane all või kuni krevetid on roosakad, kuid õige veidi läbikumavad. Maitsesta mereannipada soola-pipraga ja pudista peale peterselli-küüslaugu-sidrunikooresegu. Paku kõrvale värsket saia ja sidrunisektoreid.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv