Retsept: kergelt kadakane õrnsoolasiig

Siiakala maitsestamisel ole ettevaatlik, sest liiga tugevad lisandid peidavad muidu kala õrna ja delikaatse olemuse. Õige veidi kadaka- ja sidrunimekki sobib siiale seltsiks aga suurepäraselt.

Neljale:

Hõõru kala lõikepind džinniga kokku, purusta kadakamarjad ja sega soola, suhkru, sidrunikoore ja tilliga ning hõõru kala nüüd omakorda saadud seguga kokku. Paki kala köögikilesse ja aseta lõikepind allpool taldrikule või väiksemale vaagnali ning peale aseta raskuseks näiteks sobiva suurusega lõikelaud, raskem keeksivorm vms. Jäta kala 12-24 tunniks külmikusse maitsestuma. Enne serveerimist pühi kalalt majapidamispaberi abil liigne soolakiht ja tekkinud vedelik ning lõika terava noaga õhukesed viilud nahalt maha ja valmista näiteks maitsev võileib juuretisesaia, toorjuustu, sidrunimahla ja kurgiviiludega. Hapukust võid aga lisada ka kodumaiste jõhvikate, astelpajumarjade või pohladega. Tarvita paari päeva jooksul.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv