Retsept: kiirmarineeritud lõhelõigud

Värske lõhe võib taldrikule rännata ka pelgalt kerges marinaadikuues. See roog ei vaja pikalt soola seltsis seismist nagu soolalõhe ega tormakat hakkimist nagu lõhe tartrar. Kerge marinaad ja veidi külma, et viilutamine sujuvamalt kulgeks ja valmis ta ongi. Ära unusta saia ega sidrunit! 

Kahele kuni neljale:

  • 250 g Peetri Lõheäri lõhet 
  • 0,5 dl esimese külmpressi oliiviõli 
  • 1 väike kurk 
  • ¼  punast sibulat 
  • 1 sidrun  
  • 1 sl kappareid 
  • 1 sl hakitud tilli 
  • soola, pipart 

Eemalda lõhelt nahk – selleks aseta lõhe nahk allpool lõikelauale ja suru nuga kalaliha ja naha vahele. Sikuta nahka, samal ajal noaga veidi ettepoole surudes, kuni kalaliha nahalt maha rullub. Puhasta kala majapidamspaberiga ja mässi köögikilesse. Pista kalapakk u 30 minutiks sügavkülma tahenema. Samal ajal valmista marinaad. Selleks viiluta sibul ja kurk, lisa kapparid, till, 2 sl sidrunimahla ja poole sidruni riivitud koor ning u ¼ tl meresoola. Lase maitsestuda, kuni kala külmikus on. Viiluta kala võimalikult õhukeselt ja lao vaagnale. Kurna marinaadivedelik ja klopi see koos õliga kreemjaks. Lisa kalale marineeritud köögiviljad ja nirista peale oliiviõlikastet. Kui kurgi-sibulasegu jääb järgi, säästa teelusikajagu õlikastet, sega köögiviljadega  ja serveeri kala kõrvale. Valmis marineeritud kala serveeri kohe külmalt koos värske või röstitud saia ja sidrunilõikude või – viiludega. 

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv