Retsept: lillkapsa-maapirni püreesupp angersäga ja röstitud tomatitega
See mõnusalt köögiviljane supp sobib sobib hästi ka argise päeva lõpetuseks. Angersägafilee valmib koos tomatitega ahjus kiirelt ja lihtsalt ning ega püreesuppki konti murra. Selle võid tegelikult juba kasvõi eelmisel õhtul valmis teha, potis soojendada ja ahjust tulnud aurava kala koos tomatitega enne serveerimist lisada.
Neljale
- u 700 g angersäga fileed
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 500 g lillkapsast
- 400 g maapirne
- 8 dl köögiviljapuljongit
- 2 dl kaera- või köögikoort
- 400 g kirss-kobartomateid
- 2 sl oliiviõli
- 3 tüümianioksa + mõned oksad või lehed kaunistuseks
- soola, pipart, sidrunimahla
Kuumuta potipõhjas, 1 sl õli sees, hakitud sibulat u 5 minutit, kuni see on pehmenenud ja kerge jumega. Lisa hakitud küüslauk, tüümianioksad ja kooritud ning tükeldatud maapirn. Kuumuta veel 5 minutit segades. Lisa puljong ja lase keema tõusta, seejärel tõsta potti lillkapsaõisikud. Keeda 10 -15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed, seejärel vala blenderisse koor ja potisisu (eemalda enne tüümianioksad!) ning töötle ühtlaseks.
Tõsta fileed, nahk allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lisa ka tomatikobarad. Maitsesta kala kergelt soolaga ja ühe tüümianioksa lehtedega. Nirista peale 1 sl oliiviõli ja küpseta 225-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni kala on noaga kergelt läbistatav ja tomatid veidi krimpsus ning kuuma saanud. Tõsta plaat ahjust välja ja lase 5 minutit seista. Samal ajal soojenda potis eelnevalt püreestatud supp. Maitsesta ja lisa vajadusel veidi vett. Eemalda kala nahalt ja tükelda kergelt. Jaga supp taldrikutesse ning lisa igale portsjonile kala ning röstitud tomateid. Kaunista tüümianioksaga ning lisa ka väike sorts sidrunimahla.
Retsept: Britt Paju