Retsept: kokteilsalat krevettide, kalamarja ja pomeliga
Selle salati puhul jääb kokkusegamise töö sööjale ning valmistajal on tarvis ainult kaste kokku sättida, komponendid klaasi laduda ja külalised kutsuda. Kõige parem on seda teha vahetult enne serveerimist, sest nii püsivad komponendid kenad ja värsked.
Neljale
- 200 g Peetri Lõheäri marineeritud tiigerkrevette
- 4 sl Peetri Lõheäri forellimarja
- 4 kerge krõmpsuga salatilehte (nt. frisee, frillice)
- 1 laim
- 1 avokaado
- 4 pomelisektorit
- 3sl majoneesi
- 3 sl Kreeka jogurtit
- 1 sl hakitud murulauku
- 0,5 tl srirachat
- soola
Sega kastmeks kokku jogurt, majonees, murulauk ja laimimahl ning veidi riivitud laimikoort. Maitsesta soolaga ja lisa särtsu srirachakastmega. Tükelda salat ja jaga klaasidesse, lisa tükeldatud avokaado ja membraanidest puhastatud ja väiksemateks tükkideks rebitud pomel. Tõsta kõige peale krevetid, jaga klaasidesse kaste ning tõsta kõige peale uhkelt kalamarja. Soovi korral kaunista võrsetega.
Retsept: Britt Paju